Ihan kärkeen on pakko tunnustaa, että mokasin tämän päivän oikein kunnolla. Mies ja esikoinen lähtivät mummolaan, joten tietenkin ajattelin taas nauttia omasta ajastani oikein kunnolla. Pakkasin kaksoset rattaisiin ja lähdin lähimarkettiin. Ja vaikka kuinka olin yrittänyt vastustaa kiusausta, mukaan tarttui Geisha -levy, irtokarkkeja, Sirkus-aakkosia ja minttusuklaakeksejä (no näitä keksejä en kyllä jaksa, muut on kohta tuhottu). Vasta kotimatkalla muistin, että saman kaavan mukaan tein viime perjantainakin. Jotenkin olin unohtanut koko perjantain. Ehkä tilanne olisi toinen, jos olisin muistanut.

Niin pahalta kuin se kuulostaakin, ihanan illan tästä teki esikoisen (ja miehenkin) puuttuminen. Täällä on niin rauhallista, iloista ja mukavaa ilman esikoista. Olen itsekin ihan eri ihminen, kun saan olla vain näiden kaksosten kanssa. Jaksan leperrellä ja olla ihana äiti heille. Molemmat kaatoivat maitokuppinsakin iltapalalla, enkä edes yhtään suuttunut tai ärsyyntynyt. Kaksosetkin ovat paljon rauhallisempia ja iloisempia kaksistaan, kun pahin stressitekijä ja ahdistelija on poissa ja äitikin on mukavalla tuulella. Meillä oli niin mukava ilta, ja pienet meni kiltisti nukkumaan. Vain kerran täytyi molempia käydä katsomassa sänkyynlaiton jälkeen, kun yleensä nuo huutavat vaikka miten kauan.

Ei tästä nyt toki sitä johtopäätöstä tarvi mennä tekemään, että esikoinen on kamala ja pilaa kaiken. Esikoinen on aivan ihana ja kiltti ihminen, jos hän on yksin. Siellä hän nyt on mummolassa kultamussukkana. Sanoinkin lähtiessä, että ole sitten kiltisti, niin tämä vastasi "ainahan minä olen kiltisti, kun kaksosia ei ole". Siihen se asia kyllä kiteytyy aika hyvin. Lapset on ihania erikseen, mutta kun nuo kolme laittaa yhteen, niin on helvetti valloillaan ja äiti ihan loppu.